Akilles hiihto sosiaalisessa mediassa

    

 

 

 

18.9.2019 10:12

Itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr, 32, joutuu maksamaan kovan hinnan dopingvuodatuksistaan saksalaisen yleisradioyhtiön ARD:n tv-dokumentissa.

ARD:n mukaan maastohiihtäjä ei saa enää osallistua jatkossa minkäänlaiseen urheilutoimintaan. Tämä paljastuu Itävallan antidopingtoimikunnan kirjeestä. Päätös ei ole vielä voimassa.

Tv-dokumentissa Dürr kertoi dopingpaljastuksia, ja myönsi myös itse veridopingin käytön. ARD:n mukaan Dürr ei ole valittamassa päätöksestä.

Dokumentin lausunnot vaikuttivat Seefeldin MM-kisojen yhteydessä tehtyyn dopingratsiaan. Kaksi itävaltalaishiihtäjää jäi Seelfeldissä kiinni dopingista, ja he kertoivat, että kiellettyjen aineiden pariin opasti Dürr.

Dürr jäi vuonna 2014 Sotshin olympialaisissa kiinni epo-hormonin käytöstä. Hän lopetti uransa viime helmikuussa.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

Etelä-Afrikan ennätysjuoksija Carina Horn kilpailukieltoon

Neula kädessä yllätetty itävaltalaishiihtäjä sai neljän vuoden kilpailukiellon

Dopingin myöntäneet hiihtäjät kertoivat virheestään Itävallan televisiossa – MM-kotikisoissa menestyminen houkutteli liikaa: "Näin, että ainoa ratkaisu on lisätä dopingin käyttöä"

ARD: Johannes Dürr puhuu yhteistyöstään dopinglääkärin kanssa ja kahdesta persoonastaan – "On kilpailuhenkinen Johannes ja rehellinen Johannes"

NRK: Doping-lääkäri kiersi hiihdon maailmancupissa – asunnolla rampanneet vieraat saivat lillehammerilaisen vuokraemännän tekemään ilmoituksen antidoping-järjestölle

16.9.2019 14:41

Suomen hiihtomaajoukkueen terävimpään kärkeen kuuluvan Ristomatti Hakolan kesä on mennyt harjoituksellisesti kaikkea muuta kuin suunnitellusti. Alkukesän pilasi Äänekosken SM-hiihdoissa tullut selkävamma, jota seurasi tulehdus vasemman jalan ulkosyrjässä, tarkemmin sanottuna peroneusjänteessä.

Tulehduksen takia Hakola, 28, ei pystynyt tekemään touko-heinäkuussa lainkaan hiihtäjälle tehokkainta kesäharjoittelua eli juoksua. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi arvioi heinäkuussa, että Hakolan pitäisi pystyä tekemään juoksuharjoittelua syyskuun puoliväliin mennessä, jotta vammalla ei olisi vaikutusta ensi kauden alun suunnitelmiin. Maailmancup alkaa Rukalla 29. marraskuuta.

Nyt, syyskuun puolivälissä Hakolan mukaan jalan tilanne on parempi kuin kaksi kuukautta sitten, mutta ongelmat eivät ole silti vielä ohi.

– Jalka tuntuu edelleen joka päivä, mutta ongelma ei ole ainakaan muuttunut pahemmaksi. Olen päässyt juoksemaan maksimissaan joka toinen päivä, Hakola kertoo Yle Urheilulle.

Vaikka Hakolan mukaan jalassa tuntuu edelleen pistävää kipua, lääkärit ovat näyttäneet vihreää valoa kovalle harjoittelulle.

– Kun katsoo (magneetti-)kuvia, siellä ei ole enää mitään tulehdusta. Jäljellä on vain tuntemuksia, Hakola sanoo.

– Kyllä mä uskon, että kun jossain kohtaa herään aamulla, en ensimmäisenä tunne kipua. Se vaihe tulee kyllä joskus.

Tasatyönnössä kehitystä

Hakolan henkilökohtainen valmentaja Antti Hagqvist ei ole silti huolissaan, sillä kokonaistilanne on jalkavammasta huolimatta hyvä.

– On harvinaista, ettei olisi mitään pientä vaivaa, kun yritetään saavuttaa maailman terävintä kärkeä. Tilanne on hyvä, ja fysiikassa on tapahtunut kehitystä. Kun ei ole pystytty tekemään juoksuharjoittelua aiempien vuosien tapaan, tasatyöntöä ja ylämäkien rullahiihtoa on viety eteenpäin, Hagqvist kertoo.

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola hiihtivät kolmanneksi Lahden maailmancupin parisprintissä viime helmikuussa. Palkintosijoitus oli Hakolalle uran ensimmäinen maailmancupissa.
Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola hiihtivät kolmanneksi Lahden maailmancupin parisprintissä viime helmikuussa. Palkintosijoitus oli Hakolalle uran ensimmäinen maailmancupissa.KIMMO BRANDT / EPA / ALL OVER PRESS

Valmentajan mukaan Hakola pystyisi tekemään jo täysipainoista juoksuharjoittelua, mutta kaksikko on päättänyt pelata varman päälle. Pitkäaikaisista vammoista toipumisessa on otettava huomioon myös huippu-urheilijan henkinen puoli.

– Kun on kärsinyt jostain vammasta pitkän aikaa, se aiheuttaa kysymyksiä korvien väliin. Etenkin huippu-urheilijat ovat tosi tarkkana tuntemuksistaan, Hagqvist sanoo.

– Yleensä valmentajan tehtävä on takoa järkeä kaaliin siinä vaiheessa, kun urheilijalle tulee lainausmerkeissä psykosomaattisia oireita siitä, onko kaikki hyvin.

Maltti mukana

Seuraavat kaksi viikkoa Hakola leireilee maajoukkueen kanssa Vuokatissa, ja lokakuussa suunnitelmissa on jokavuotinen jäätikköleiri Italian Val Senalesissa. Toistaiseksi kaksikko peräänkuuluttaa maltin perään.

– Paras lääke on yleensä aina aika. Positiivisin mielin eteenpäin, turha jäädä mököttämään. Kun pääsee kirmailemaan laitumelle edes joka toinen päivä, niin mieli pysyy rauhallisena ja virkeänä, Hakola sanoo.

Eli Ristomatti Hakola ei ole huolissaan?

– Olen kyllä ollut aina silloin tällöin, mutta en juuri tällä hetkellä. Kävin vastikään ulkoiluttamassa 4,5 tuntia pyörällä Jylhän Marttia, eläkeläistä. Pidetään eläkeläisetkin kunnossa, Hakola kertoo, ja viittaa vastikään sukset naulaan ripustaneeseen joukkuekaveriinsa.

Lue lisää:

Ristomatti Hakolan viheliäiset vastoinkäymiset jatkuvat: "Täytyy sanoa, että siinä oli kyllä niin amatöörimäistä virhettä"

 

AJANKOHTAISTA

 

Uudet nettisivut avattu! 

Sääntömääräinen kevätkokous 12.3.2019 klo 18.30 Kokonhallin saunakabinetissa.

Aktia Junior Cup järjestetään 3 maaliskuuta klo 11.00 Kokonniemen hiihtostadionilla 3-12v lapsille. Ilmoittautumiset j.b.ajanottopalvelu@gmail.com

Lähtölistat

Tulokset

 

_______________________________________________________

Stefan Löfving hiihto 2019 peruttu!

Järjestäjät eivät voi taata osallistujien turvallisuutta hiihtoreitillä.

 

NÅIDM  2.2.2019

Lähtölista henkilökohtaiset matkat

Lähtölista parisprinttiviesti

Kilpailuohje

Latukartat

NÅID mestaruuskisat Porvoossa 2.2.2019 (kilpailukutsuun)

 

- - - - - - 

Lasten Energia hiihtokoulu 6-10 -vuotiaille alkaa 24.1.2019 Kokonniemessä! Lue lisää 

Lumilajit liikuttavat tänä vuonna myös Porvoossa! Hiihtoliiton Lumipäivät-kiertue pysähtyy myös Porvoossa 13.2.2019. Tämä on kaikille avoin iltatapahtuma klo 18-20, jossa tehdään erilaista aktiviteettia sukset jalassa. Tämäkin tilaisuus on maksuton ja tapahtuma järjestetään Aurorahallin takana olevalla hiihtostadionilla. Laittakaa päivä kalentereihin ja kaikki joukolla mukaan.

- - - - - - - 

 

Käytä koodia 100123 ostaessasi Noname Webshopista ja saat 10% alennuksen ja samalla tuet hiihtojaoston toimintaa. 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"