Facebook

 

 

 

22.10.2018 19:04

Vatsatautiin Italian Val Senalesin vuoristoleirillä sairastunut Petter Northug eristettiin pois Norjan maajoukkueen hotellista. Uutisoimme aiemmin monen norjalaismedian tavoin, että Northug olisi siirretty samaan hotelliin muun muassa Suomen joukkueen kanssa.

Suomen joukkueen tietojen mukaan Northug ei kuitenkaan ole heidän kanssaan samassa hotellissa, eikä kukaan ole nähnyt norjalaista hotellin tiloissa.

Joukkueen leirillä oksennustautiin liittyy riski joukkueen sisällä leviävästä taudista, mutta vuoristo-olosuhteissa tautiin sairastumisessa piilee myös omat riskinsä. Korkealla paikalla infektioista palautuminen on haastavampaa kuin lähempänä merenpintaa.

– Korkeassa ilmanalassa sairauksista palautuu hitaammin, koska elimistö on jo lähtökohtaisesti kovilla ilman matalan happipitoisuuden ja ilmanpaineen sekä ilman kuivuuden vuoksi. Vatsatautiin sairastuessa nestehukkariski on erityisen suuri, Suomen olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen toteaa.

Valtosen mukaan Suomen joukkueen urheilijat lähtevät aina palautumaan sairasteluista matalalle, jotta parantuminen tapahtuu nopeammin.

– Joka tapauksessa leiri-olosuhteissa urheilijalle on aina ikävä asia sairastua, kun leiri keskeytyy, oli sitten matalalla tai korkealla. Tietenkin on myös iso riski, että tartuttaa joukkutovereita.

– Esimerkiksi norovirus tarttuu hyvin ärhäkästi joukkueen sisällä. Joukkueessa pitää reagoida hyvin nopeasti, ettei useampi henkilö sairastu, Valtonen toteaa.

Urheilijalle leirin keskeytyminen on Valtosen mukaan kuitenkin suurempi ongelma kuin vatsatautiin sairastuminen vuoristossa.

– Vatsataudin vaikutukset jäävät yleensä kohtuullisen lyhytaikaisiksi, kun malttaa antaa elimistölle sen tarvitseman levon.

Lue myös:

Vatsatautiin sairastunut Northug siirrettiin samaan hotelliin Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa – hotellissa myös Norjan yhdistetyn joukkue

Northug sai Imatralla Iivo Niskasen päänahan – norjalaiskonkarin katse yhä tiukasti henkilökohtaisessa MM-kullassa

22.10.2018 13:04

Norjan maastohiihtomaajoukkueen hiihtäjä Petter Northug on sairastunut oksennustautiin, jonka epäillään olevan Noro-virus. Northug on maajoukkueen kanssa leirillä Italian Val Senalesissa.

Norjan joukkueen lääkintävastaava Øysten Andersen kertoo, että Northug on siirretty pois samasta hotellista muiden Norjan joukkueen urheilijoiden kanssa. Hänet siirrettiin samaan hotelliin, jossa hänen vanhempansa majoittuvat.

Sattumalta Northugin vanhempien kanssa samassa hotellissa on muitakin, nimittäin myöskin Italian Val Senalesissa leireilevä Suomen maajoukkue. Hotellissa majailee myös Venäjän sekä Sveitsin maajoukkueen hiihtäjiä, mutta myös Norjan yhdistetyn maajoukkuehiihtäjiä.

– Petter on eristetty omaan huoneeseensa. Ymmärrän, että hotellissa on muitakin urheilijoita, ja pahoittelen asiaa. Yritämme löytää hänelle uutta majoituspaikkaa mahdollisimman nopeasti, Andersen toteaa.

Suomen maajoukkueen urheilijat eivät ole kuitenkaan nähneet Northugia hotellissa, eikä tämä heidän tietojensa mukaan ole heidän kanssaan samassa hotellissa.

Myös Norjan maajoukkuehiihtäjä Emil Iversen on sairastunut leirillä vatsatautiin, mutta hän on eristettynä samassa hotellissa norjalaisten kanssa.

Erilaisia kohuja uransa aikana aiheuttanut Northug palasi kesällä takaisin harjoittelemaan Norjan maajoukkueen kanssa. Hänet poistettiin maajoukkueesta aiemmin yhteistyökumppanisotkujen takia.

– Palasin harjoittelemaan maajoukkueen kanssa, koska sain hyvän tarjouksen. Oli tietenkin jännittävää tulla mukaan ryhmään sprinttimaajoukkueessa, Northug kertoi Yle Urheilulle kesällä Imatralla.

– Joukkueessa on urheilijoita, jotka harjoittelevat samalla tavalla kuin minä ja jotka antavat minulle vastusta asioissa joissa voin tulla paremmaksi. Tämän takia tuntui motivoivalta palata maajoukkueesen.

Sekä Northug että hänen joukkuetoverinsa olivat innoissaan hänen paluustaan Norjan harjoituvahvuuteen.

– Porukan kanssa on hienoa olla, ja on erityistä olla samassa joukkueessa Johannes Kläbon kanssa, josta on tullut Norjan uusi tähti. Saan kovaa sparrausta harjoituksissa, Northug totesi.

Korjattu klo 19.07: Lisätty juttuun, että Suomen joukkueen tietojen mukaan Northug ei olisi heidän kanssaan samassa hotellissa.

Lue myös:

Vatsatautista Northugia on tuskin siirretty suomalaisten hotelliin – vuoristo-olosuhteissa sairastumisessa piilee vaara

Northug sai Imatralla Iivo Niskasen päänahan – norjalaiskonkarin katse yhä tiukasti henkilökohtaisessa MM-kullassa

 

AJANKOHTAISTA

Sääntömääräinen syyskokous 13.11.2018 klo. 18.30 Kokonhallin saunakabinetissa.

 

Harrastehiihtoryhmä 7-11 vuotiaille lapsille 23.10.2018 alkaen

Hiihtojaosto on perustanut uuden harrastehiihtoryhmän 7-11 vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (Ti) 23.10.2018 klo 18:00 alkaen. Syksyllä liikutaan monipuolisesti Kokonniemen maastossa ja suksille siirrytään välittömästi lumen saavuttua Porvooseen. Ryhmän vetäjinä toimivat hiihtojaoston omat juniorit.

Ryhmän toimintamaksu on 50 Eur koko vuodelta (sisältäen Skipassin, jossa mukana vakuutus).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteeseen akillesski@gmail.com.

 

Uusien seura-asujen tilaus 10.9.2018 klo 22 mennessä

Hiihtojaosto on valinnut uudeksi seura-aujen toimittajaksi Nonamen kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Ensimmäinen tilaus tehdään mahdollisimman pian. Tilaukset sähköpostitse miia.hento(at)gmail.com

Linkki hiihtoasuihin

 

 

----------------------------------------------------------

Kullanhuuhdontaa Kuhmon HS-loppukilpailuissa

Akilleen nuoret hiihtäjät vasatasivat viikonloppuna ennenäkemättömän  historiallisen hyvästä menestyksestä Kuhmon HS-loppukilpailuissa. Kahdella kultamitalilla ja melkein yhdellä pronssilla sekä useita hyviä sijoituksia, seura oli FSS-seuroista parhaiten menestynyt ja jakoi 9. sijan LHS kanssa pistetaulukossa johon ylsi 72 seuraa.

Melissa Lönnström oli henkilökohtaisella mestaruudella ja viestimestaruudellaan  Akilleen kuningatar. Wilma Lax joka hävisi pronssin 0,2 sek. distanssimatkalla mutta sai mitalin sitten ja kultaisen sellaisen viestissä.  Ida Suuronen oli viestin kolmas lenkki ja hän oli distanssimatkalla hienosti 18. Emelie Hägglund  N13 ensikertalainen hiihti loistavasti ollen sarjasssan 15. ja N14 sarjan sprintissä hienosti 29.  Lisäksi Elias Lönnström sijoittui hienost 26. M14 sarjassa ja oli siten mukana seurojen pisteenkeruussa. Muiden sijoitukset olivat M16 Amos Nordman 47. M15 Santeri Kortejärvi 57. M15 Anton Liukkonen 47. ja N15 Ada Kiiski 60.  http://www.extime.fi/kisasivut/kuhmo/

---------------------------------------------------------

Loistavia suorituksia talven FSSM-kisoista Luodosta. Yksi historian menestyksekkäimmistä kisoista Akilleen hiihdolle.  Saaliina 4 kultaa 9 hopeeta ja 2 pronssia

katso tuloksia ja kuvia kisasivuilta http://www.larsmoif.idrott.fi/skidakning/fssm_2018/

_____________________________________________________________

Muistakaa viimeinen osakilpailu Akilles Ski-Cupissa keskiviikkona 14.1. klo 18.30

______________________________________________________________

Lue kilpailuihin ilmoittautumisesta

Loistava viikonloppu Rebeccalle Iisalmessa

Rebecca Lönnqvist ylsi huippusuoritukseen nuorten SMkisojen N17 sarjan 10 km yhteislähtökisassa sijoittumalla 15. vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa. Rebecca paransi näin aikaisempaa SM-sijoitusta 3 pykälällä ja osoitti halllitsevan molemmat hiihtotavat mestarillisesti.  Onnittelemme Rebecca viikonlopun hienoista hiihdoista.  

Loistavia suorituksia Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella.

Rebecca Lönnqvist teki upean hiihdon sijoittumalla 18. N17 sarjan 5 km P kun nuorten SM-hiihdot käynnistyivät tänään Iisalmessa. Suoritus on Rebeccan paras SM-sijoitus.  Lisäksi samassa sarjassa hiihtäneet Chira Gullqvist sijoittui hienosti 29. ja Sofia Valasti myös hienosti sijalle 38. Kaikki tytöt paransivat aikaisempia SM-sijoituksiaan merkittävästi. 

Nuorten miesten puolella Axel Nordman  hiihti myös hienostii ja vastasi  parhaasta sijoituksesta sijoittumalla M18 sarjan 10 km P sijalle 27. Samassa sarjassa hiihtivät myös Leevi ja Eetu Liukkonen jotka säestivät  hyvin sijoittumalla 32. ja 34

Akilleen kannalta SM-hiihdot saivat näin loistavan alun.  Kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

___________________________________________

 

Lue Start-up info kaudesta 2017-18

___________________________________________

Talven kilpailuihin ilmoittautumiset!

Tulevan talven hiihtokilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu samalla tavalla kuin viime talvena. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen esapetri.liukkonen@gmail.com. Ilmoituksessa riittää kilpailun nimi, ajankohta, kilpailijan nimi ja sarja.

Huom.! Jos ilmoittautuminen tulee myöhässä, kilpailija tekee jälki-ilmoittautumisen itse kisajärjestäjälle ja suorittaa myös siihen liittyvän maksun suoraan kisajärjestäjän tilille. Seura korvaa maksusta normaalin osallistumismaksun suuruisen summan (jälki-ilmoittautumisen hinta on normaalisti tuplamaksu normaaliin verrattuna).

Akilleen omiin sarjahiihtoihin ilmoittautumisista tulee aina erillinen ohje MyClubin kautta.

 

 

! Historiallinen Hopeasompakulta Melissa Lönnströmille!

Melissa Lönnström teki urotyön voittaessaan T13 sarjan hopeasompamestaruuden Lempäälässä. Akilleen kokonaispanos sarjassa oli väkevä Wilma Lax oli 9. ja Ida Suuronen 18. Suuret onnittelut Mestaruudesta ja  hienosta suorituksista.  On meillä siinä tyttötrio!

Myös Rebecca Lönnqvist hiihti hienosti palkinnolle ollen 25. T16 sarjassa.  Akilleen muutkin hiihtäjät tekivät talven parhaan suoritukset Tärkeässä paikassa, ktso tulossivut.  Onnittelut koko joukkueelle hyvistä suorituksista

Katso Melissan voittajahaastattelu oh linkin takaa:

 http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/uutisia/13-sarjan-normaalimatkan-voitot-melissa-lonnstromille-ja-arttu-heikkiselle/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Latutilanne Porvoossa

 

Kuvia FSSM kisapäiviltä

FSSM tulospalveluun

 

Historiallinen SM-kulta Ann-Sofi Pitkäselle veteraanien  SM kilpailujen pitkillä matkoilla.

Ann-Sofi Pitkänen teki hiihtohistoria voittamalla seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden kautta aikojen sarjassa N40  Finlandia-hiihdon yhteydessä hiihdettyjen pitkien matkojen veteraaninen SM-kilpailuissa. Suuret onnittelut Ann-Sofi:lle   Loistavaa menestystä säesti Marlene Grönqvist- Lönnström sijoittumalla 4. samassa sarjassa.

Miesten puolella Jan Aldén vastasi miesten mitalisaaliista voittamalla pronssimitalin M50sarjassa. Lisäksi M40 sarjassa Kim Lönnström oli 8, Arvo Luts 13 ja Tomi Laurén 19.

Finlandian yhteydessä hiihdettiin 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi myös 100 km matkan jossa Thomas Pitkänen oli 14. M40 sarjassa. 

Kun Veteraanit ratkoivat paremmuuttaan Lahdessa, nuoret olivat vauhdissa Liljendalissa jossa hiihdettiin NÅID.n mestaruuskisat. Akilleen mitalisaalis oli komea 5 henkilökohtaisella kultamitalilla 7 pronssia ja 5 hopeaa. Lisäksi parisprinteissa tuli 4 kultaa ja kaksi hopeaa.

Onnittelemme kaikkia menestyjiä loistavista suorituksista  lauantaina 4.2.2017 

 

Hopeasomman Loppukilpailu  /  Lempäälä 17-19.2.2017

 

---------

Esa Liukkonen ottaa vastuun hiihtojaoston rahastonhoitajana 1.1.2017 alkaen. Ilmoittautumiset ja matkakulut voi siis jatkossa osoittaa hänelle. Samalla hiihtojaosto haluaa kiittää edellistä rahastonhoitajaa Christina Bremer:ä seuran hyväksi tehdystä monivuotisesta työstä.

email: esapetri.liukkonen(at)gmail.com

tel. 040 716 9114

Osoite: Caloniuksenkatu 34, 06100 Porvoo

------

 

 

 

 

 

 

"